Skip to content
sieraden van aletta

Bijzondere expositie in de Wiekelaar in Oudleusen

Tot eind mei 2024 exposeren Aletta Wittenberg en Rob Klute in de Wiekelaar. Aletta exposeert met een prachtige selectie uit haar sieraden en Rob met bijzondere foto’s van zijn reizen.

Aletta Wittenberg

Al jaren maakt Aletta Wittenberg als kunstenaar sieraden op maat, want ieder mens is uniek, maar ook voor een eenvoudig, doch persoonlijk, sieraad kunt u bij haar terecht. Ze gebruikt daarvoor bestaande kralen of ze maakt glaskralen zelf in de gewenste kleur. Deze kralen worden eigenhandig gemaakt met een brander. Aletta kwam daar zo’n 15 jaar geleden mee in aanraking en het maken van die glaskralen vindt ze nog steeds mooi en bijzonder om te doen.

Aletta geeft thuis in haar atelier ook verschillende workshops, zoals sieraden maken, klompen beschilderen, porselein stippen, speksteen bewerken, macramé hangers maken, bloemschikken of per persoon een groot schilderij maken. Ook beschildert ze driedelige geboorteserviesjes aan de hand van geboortekaartjes.

Haar werk is te koop, maar voor een ander sieraad kunt u ook altijd bij haar atelier langs gaan. Het makkelijkst is het als u dan even belt om te vragen of ze thuis is anders staat u wellicht voor een dichte deur. Bezoek voor meer informatie haar website: www.alettashof.nl.

Rob Klute

Rob Klute heeft als hobbyfotograaf al heel wat camera’s versleten. Hij maakt graag foto’s van dieren in het wild en heeft hiervoor één onmisbare eigenschap: geduld. Samen met zijn vrouw Elze kwam hij op de meest afgelegen plekken van de wereld en ging hij op jacht om diverse dieren met zijn camera te vangen.

Voor deze expositie selecteerde hij een aantal opnamen van olifanten die in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika en het Ethosa National Park in Namibië werden gespot. Op andere reizen legde hij bijzondere natuurverschijnselen en gebeurtenissen vast, zoals in het Turkse Pamukkale het Kasteel van Katoen en in Cappadocië de honderden hete lucht ballonnen die daar dagelijks de lucht in gaan. Maar ook de rodeo in Chili leverde een fotogeniek moment op, met als tegenstelling het bruisende leven van de stad New York.

Back To Top