skip to Main Content
Annemarie Leerbeek In De Wiekelaar

Vanaf 1 februari is er in De Wiekelaar werk van Annemarie Leebeek uit Oudleusen te bezichtigen. Ze toont zeer diverse werken die zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Een aantal sfeervolle werken bestaan volledig uit natuurlijk materialen. Andere werken zijn zeer kleurrijk met daarin natuurlijke materialen verwerkt. Ook zijn er tribale kettingen te zien. Een tweeluik bruiloftsketting zou je zo aan de muur willen hangen.

Een ware ontdekkingsreis zijn de drie collages, geïnspireerd op bekende popsongs als Major Tom/Space Oddity van David Bowie en Stairway to Heaven van Led Zeppelin. Ook hier zijn naast kleur, natuurlijke materialen als schelpen, bladeren en vele grappige tekeningetjes te ontdekken. Werken om een lach op het gezicht te krijgen en met veel diversiteit.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij. Ik kom er tot rust, voel me er één met alles en geniet van al het moois wat de natuur ons laat zien.

De kleuren, mooie sterke en zachte lijnen, processen van groei en vergankelijkheid, en de schitterende patronen in alles, zelfs als er geen patroon lijkt te zijn.


In mijn werk maak ik graag gebruik van wat de natuur voortbrengt: bamboe, boomschors, bladeren, mos, takken. En omdat ik enorm van kleur hou, breng ik natuur en kleur samen.

Vanaf 1 februari tot begin mei bent u van harte welkom tijdens de openingsuren van De Wiekelaar om de werken te bekijken.

Back To Top